06.12.1987

Η «εξάρα» στις Σέρρες επί του Ολυμπιακού!

Το δεύτερο στην ιστορία, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στις Σέρρες, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, 6 Δεκεμβρίου 1987, αποτελεί σημείο αναφοράς και το επιβλητικό 6-1 του Δικέφαλου παραμένει για τον Ολυμπιακό η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σε μια φάση αναδημιουργίας εξ ου και η συμφωνία του Χάρη Σαββίδη με τον Ολλανδό προπονητή, Τάις Λίμπρεχτς, ο οποίος είχε τη φήμη, ότι επενδύει στους μικρούς ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό και δεν διστάζει να τους ρίξει στο γήπεδο απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Εβαλε στο λασπωμένο τερέν των Σερρών παίκτες, που ούτε οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είχαν ξαναδεί να αγωνίζονται! Λεοντιάδης (ντεμπούτο), Τσιπλάκης, Σερέτης παρατάσσονται μαζί με τους Σίγγα, Μπορμπόκη, Μπάνον, Γκιτσιούδη, απέναντι στον Ολυμπιακό των 5-6 μεταγραφών, που την εποχή εκείνη είχαν δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα ομάδας τους από την 1η Δεκεμβρίου.

Το τελετουργικό για τους εκστασιασμένους ΠΑΟΚτσήδες ολοκληρώθηκε με το άναμμα κεριών και αναπτήρων, αλλά και φωνάζοντας το δημοφιλές «έλεος, έλεος», πριν η ευρηματική ασπρόμαυρη κερκίδα αποφασίσει, μέσα στη βροχή, μετά το 5-1 από τον Στέφανο Μπορμπόκη, να φωνάζει διαρκώς ως το τέλος: «εκατό, εκατό, κατοστάρα εκατό, κατοστάρα εκατό!».

Οι σκόρερ: 7' Μπάνον (1-0), 14' Μαυρομμάτης (2-0), 18' Σίγγας (3-0), 41' Μπανιώτης (4-0), 49' Τσαλουχίδης (4-1), 74' Μπορμπόκης (5-1), , 89' Μπορμπόκης (6-1).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64' Τσιπλάκης), Μπάνον (60' Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.

Ολυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46' Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46' Καπουράνης).