20.05.1970

Και εγένετο… φως στην Τούμπα!

Στις 20 Μαΐου 1970 έγινε ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στο γήπεδο της Τούμπας, με αντίπαλο την Μίλαν που είχε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Την άνοιξη του 1970 είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες και η ποιότητα του φωτισμού εξέπληξε ακόμη και τους ποδοσφαιριστές της Μίλαν που έκαναν προπόνηση στην Τούμπα την παραμονή της αναμέτρησης, την Τρίτη 19 Μαΐου 1970. «Οι εντυπώσεις των Ιταλών ποδοσφαιριστών και συνοδών από το γήπεδο της Τούμπας ήσαν άριστοι, όλοι δε εξεφράζοντο με τα καλύτερα λόγια δια τον χλοοτάπητα, κυρίως όμως δια τον φωτισμόν», έγραφε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Μακεδονία.

Το θέαμα μπορεί να μην ικανοποίησε το κοινό, ΠΑΟΚ και Μίλαν έμειναν στο 0-0, αλλά εκείνο το βράδυ ο κόσμος γιόρταζε ένα σημαντικό γεγονός και παρά την ισχυρή βροχή, που προηγήθηκε του αγώνα, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε (κόπηκαν 20.230 εισιτήρια) τους 25.000 φιλάθλους.

«Προ του αγώνος ο αναπληρωματικός γενικός γραμματεύς αθλητισμού κ. Βλαδίμηρος, εγκαινίασε τον ηλετροφωτισμόν του γηπέδου. Τον κ. Βλαδίμηρον προσεφώνησεν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Γεωργιάδης. Μετά τον αγώνα απενεμήθη κύπελλον εις την ομάδα της Μίλαν αθλοθετηθέν υπό της ΕΠΣΜ. Πάντες οι φίλαθλοι εξεφράζοντο με ενθουσιασμό δια τον φωτισμόν», ανέφερε το ρεπορτάζ στις εφημερίδες της εποχής.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ σ’ εκείνο το φιλικό ματς: Χριστοδούλου, Παπαχρηστούδης (33’ Κατσικάρης), Θεοφανίδης (53’ Δράμαλης), Φουντουκίδης, Μακρής (25’ Κοντογιώργος – 79’ Παπαχρηστούδης), Τερζανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης (50’ Γιακουμής), Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης (53’ Λαρίδης).