13.04.1926

Ο πρώτος αρχηγός του ΠΑΟΚ

Ο Μιχάλης Βεντουρέλης προερχόταν από την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, αλλά ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ταραγμένης περιόδου 1925-26, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να ενταχθούν στον ΠΑΟΚ.

Στις 7 Μαρτίου 1926 με επιστολή τους προς τον Τύπο, οι δημιουργοί της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν το έργο τους, ως άλλο ανεξάρτητο σωματείο. Στις εφημερίδες της εποχής δεν υπάρχουν μεγάλες αναφορές στις αθλητικές δραστηριότητες των ομάδων.

Ολόκληρη η αθλητική κίνηση της Θεσσαλονίκης, ήταν ένα μονόστηλο στην εφημερίδα Μακεδονία, όπου στο φύλλο της 19ης Απριλίου 1926 διαβάζουμε, ότι στον αγώνα Αρης – Θερμαϊκός, που διεξήχθη στο γήπεδο του Αρεως «Διαιτητής του αγώνος ήτο ο κ. Μ. Βεντουρέλης, αρχηγός του Π.Α.Ο.Κ.».

Ηταν μια «εφεύρεση της εποχής» να διευθύνουν τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις αρχηγοί ομάδων, αφού δεν υπήρχαν ακόμη διαιτητές, και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται πως ο πρώτος αρχηγός του Δικεφάλου ήταν ο Μιχάλης Βεντουρέλης, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 13ης Απριλίου.