05.06.1932

Ο θρίαμβος και η απρόσμενη περιπέτεια στα εγκαίνια

Τα εγκαίνια του γηπέδου στο Σιντριβάνι έγιναν με τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ηρακλής για το τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ γέμισαν κάθε γωνιά περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και οι εισπράξεις υπολογίστηκαν σε «22.000-23.000 δρχ.», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Για τις ανάγκες του αγώνα η διοίκηση του ΠΑΟΚ τοποθέτησε 500 καθίσματα, τα οποία χρησίμευσαν μόνο για τους επίσημους.

Οι Κυανόλευκοι ήταν εκείνη την εποχή η πιο ισχυρή ομάδα της πόλης, αλλά με τρία γκολ του νεαρού Ιορδάνη Παπαϊορδανίδη, ο Δικέφαλος προηγήθηκε 3-0 με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ηρακλής απάντησε με δυο γκολ στο β’ μέρος, αλλά και με ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, λόγω κακής διαιτησίας και κακής χάραξης των γραμμών. Μια ένταση που έβαλε σε περιπέτειες τον ΠΑΟΚ, η ΕΠΟ διέταξε την επανάληψη του αγώνα, όχι στην έδρα του Δικέφαλου, αλλά στην Αθήνα. Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ δεν κατέβασαν την ομάδα στον αγώνα και τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στην τοπική κατηγορία.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο ματς στο γήπεδο του Σιντριβανίου: Χαλκιάς, Πυλόρωφ, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, Παπαϊορδανίδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Καβουρματζής.