11.05.1957

Το όνειρο του νέου γηπέδου στην Τούμπα

Από την στιγμή που το Σιντριβάνι θα έφευγε από την ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ, οι σκέψεις των φίλων του πιο λαοφιλούς συλλόγου της πόλης άρχισαν να περιστρέφονται γύρω από την κατασκευή του νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας.

Ο δρόμος ήταν και πάλι ανηφορικός. Η έκταση των 30 στρεμμάτων ανήκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ενώ οι ΠΑΟΚτσήδες γνώριζαν εκ των προτέρων ότι έπρεπε να χτίσουν με κόπο και ιδρώτα το νέο «σπίτι» τους.

Ο τότε Υπουργός Εθνικής Αμύνης, πτέραρχος Γιώργος Θέμελης, παραχώρησε τα 30 στρέμματα με την υπ’ αριθμόν 41485 της 11ης Μαΐου 1957 απόφαση παραχωρητηρίου και μάλιστα ανέλαβε ο ίδιος πρόεδρος της επιτροπής ανεγέρσεως νέου σταδίου. Το τίμημα της έκτασης ορίστηκε στο 1,5 εκατ. δραχμές και αποπληρώθηκε από την διοίκηση της ομάδας σε 20 εξαμηνιαίες δόσεις των 75.000 δραχμών.

Στις 7 Φεβρουαρίου 1958 παραδόθηκε από επιτροπή αξιωματικών του Γ’ Σώματος Στρατού στους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ ο χώρος στην περιοχή της Τούμπας. Προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της ανέγερσης του σταδίου, ο ΠΑΟΚ προχώρησε τον Απρίλιο του 1958 στη έκδοση «Λαχείου Υπέρ Ανεγέρσεων του Νέου Σταδίου ΠΑΟΚ», το οποίο κόστιζε 20 δραχμές και από το 1956 η διοίκηση είχε προχωρήσει στην παρακράτηση του 15% των εισπράξεων από τα εισιτήρια για το ταμείο του νέου γηπέδου.