05.09.1928

Το πρώτο συμβόλαιο

Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και υπογράφεται από το σύλλογο στις 5 Σεπτεμβρίου 1928. Σύμφωνα με αυτό, ο εβραϊκής καταγωγής Γάλλος ποδοσφαιριστής Ραϊμόν Ετιέν , ο οποίος είχε έρθει από τον ελληνικό Σύλλογο Πέρα Κλουμπ της Κωνσταντινούπολης, θα εισέπραττε μηνιαίως 4.000 δρχ. Το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον γιατρό και πρόεδρο του ΠΑΟΚ κ. Μελετίου και από το Γενικό Γραμματέα κ. Σακελλαρόπουλο.

Είναι μια περίοδος, όπου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η Τσέπλιτσερ από την Τσεχοσλοβακία για μια σειρά φιλικών αγώνων, ένα εκ των οποίων σημαδεύτηκε από… επεισόδια και επίθεση κατά του διαιτητή Δημητρίου!

Στην πρόσκληση του συλλόγου οι ποδοσφαιριστές να είναι στο γήπεδο του Άρεως στις 4 μ.μ. για το φιλικό με την Τσέπλιτσερ δεν υπήρχε το όνομα του Ετιέν. Αυτοί που είχαν κληθεί ήταν οι: Χ. Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Χρηστίδης, Βλάχος, Ανδρεάδης, Πάγκαλος, Μακαρονόπουλος, Μαλαξόπουλος, Γεωργιάδης, Παντερμαλής, Λιανόπουλος, Τσολακίδης, Σιδηρόπουλος, Αρμάση, Β. Ανδρεάδης.